Ämnet automatisk uppspelning på Facebook

Att Facebook gör förändringar på sin sida är fullkomligt naturligt, men vissa av dessa förändringar är mer ratade än andra. På det stora hela kan man ändå säga att Facebook har gjort mycket till det bättre, men att automatiskt spela upp sådant innehåll som vänner i din feed länkar till är en omdebatterad fråga. Det finns säkerligen dem som uppskattar det, framför allt för att relevansen är en av de viktigaste faktorerna för att den visas just för dig. Många hittar säkert intressanta och roliga klipp bland dessa filmer. Men det finns också problem med dem och de är lite olika till karaktären.

Det största problemet har de som använder sig av Facebook via mobilen. Sitter du på ett Wifi så är inte problemet ens existerande, men om det är så att du surfar på 3G eller 4G så kommer en automatiskt uppspelande video att dra mycket datatrafik för dig, trots att du inte har fattat det medvetna beslutet av att se filmen alls. Den automatiska uppspelningen slukar data, vilket gör att du förlorar hastighet snabbare och kan komma att behöva betala extra, beroende på vad du har för abonnemangslösning.

Men ett annat problem som stör är videos som spelas upp som innehåller väldigt grafiskt material, som exempelvis videor från hemskheterna som pågår just nu från ISIS, islamiska staten. Det är givetvis så att den stora majoriteten helst inte vill se sådana videor, och att de spelas upp automatiskt blir därför påfrestande och ett stort problem för många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.