Badrum att trivas i

Vad utmärker ett riktigt bra badrum? Det är att det är en plats där man kan få vara för sig själv en stund, vare sig man sitter på sin tron eller står i duschen. Badkar är någonting som inte är så vanligt idag och skälen för det är svåra att argumentera mot. Slöseri med energi och vatten är någonting som bör undvikas, men lite synd är det ändå. Att sjunka ner i ett varmt bad är trots allt en av livets höjdpunkter, men å andra sidan så går inte en varm dusch av för hackor heller. Det finns en massa saker som går att göra för att maximera sin duschupplevelse och här tänkte jag skriva lite om en av dem: duschdörren.

Räcker inte ett duschdraperi?
Behövs egentligen en duschdörr och räcker det inte med ett duschdraperi? Min åsikt är att ett duschdraperi är underlägset en riktig duschdörr. En duschdörr är en rejäl sak som gör att badrummet känns mer exklusivt och lyxigt. Ett duschdraperi känns mer som något som hör hemma i en billig studentlägenhet. Med en riktig duschdörr så känner man sig mer ”avskild” när man duschar, man får verkligen vara för sig själv en stund och känna hur alla världens problem försvinner när det varma vattnet strilar. Skillnaden mellan en duschdörr och ett duschdraperi är faktiskt himmelsvid. Jag vet, av egen erfarenhet, eftersom jag först nyligen skaffade mig en riktig duschdörr.

duschdörrarEn bra duschdörr
Fram till nyligen så hade jag precis som många andra bara ett duschdraperi i mitt badrum och jag är inte helt säker på varför jag bestämde mig för att skaffa en duschdörr. Det liksom bara hände när jag kollade runt på Badshop efter lite olika inredningsdetaljer till badrummet. Resultatet blev att jag till slut köpte en riktig maffig duschdörr och jag är som kanske märks helnöjd med den. Badrummet har fått en helt ny karaktär och känns mer ”på riktigt”. Det hela blev heller inte så dyrt som jag befarat, bara runt 7 000 kronor, även om det fanns en del riktigt dyra och lyxiga varianter att välja mellan. Men riktigt så mycket pengar ville jag inte spendera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.