Facebook förändras

facebookDe sociala medierna är verkligen en maktfaktor, speciellt i det svenska samhället. Som det ser ut idag så är det genom Twitter och Facebook som dagordningen i pressen sätts, och det betyder att dessa plattformar inte längre enbart är något privat, det är en maktfaktor som påverkar hela samhällen och kan forma det. Det handlar om innehåll, viktigt innehåll, som sprids, delas och kommenteras. Och i bakgrunden av det hela står ett företag, Facebook, som håller i spakarna och kan i princip göra vad som helst med informationen som finns där.

I Sverige finns det idag nästan fem miljoner registrerade användare på Facebook, vilken innebär att mer än hälften av vår befolkning har ett konto. Facebook förändrar givetvis hemsidan, för att dels passa användare men också dem själva. Den första januari i år kom det en hel del nya villkor som gäller för tjänsten.

Det är fyra områden som förändras, och som säkerligen uppskattas en del av Facebooks användare, bland annat genom att förbättra möjligheten till skydd för integriteten. Det betyder att användarna på Facebook ska ha lättare att skydda sig själva och sin identitet. Dessutom kommer det nya möjligheter att handla direkt från Facebook, samtidigt som företag kommer att få allt svårare att göra gratisreklam på sidan.

Det är med andra ord mycket som händer med Facebook, och på många sätt till det bättre enligt mitt tycke. Det har ständigt varit aktuellt att diskutera hur Facebook använder de uppgifter de har om oss, det har tidigare bevisats att de använts på märkliga sätt, men dessa förändringar är fortfarande steg som säger att de värnar om sina användare och därför ger dem möjligheten till mer säkerhet och trygghet på webben. Läs mer här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *