Jag ska alltid finnas till hands

När du arbetar som IT-tekniker så slutar inte ditt arbete när du kommer hem. Du kan räkna med att också få arbeta när du väl är i hemmet. Är det inte din egen dator som behöver hjälp så är det alltid någon bekant, vän eller familjemedlem som behöver hjälp med sin. Eftersom att de är fullständigt medvetna om vad du gör så kontaktar de dig direkt för att få hjälp. Det är lite halvdrygt att nästan alltid befinna sig på jour, men det finns något fint i det också. Självklart ska man hjälpa människorna man tycker om, och när det är datatrassel så vet jag själv att det är mycket som känns handikappat i vardagen.

Det är med andra ord inte konstigt att människor ibland fullkomligen älskar oss IT-tekniker. Helt enkelt på grund av att vi sitter inne på svaren som löser problemen, och problem med en dator är ett problem med vardagen, eftersom att det har blivit en så självklar del av det vi sysslar med, allt från att se på teve till att hantera vår ekonomi. Utan nät och dator blir helt enkelt vardagen på nytt betydligt mer komplicerad. Att som problemlösare lösa problemet ifråga är en av de mest uppskattade tjänster som finns och man blir för alltid högt aktad.

Jag tycker om att hjälpa människor, annars skulle jag inte välja det arbete jag har. Men det kan ibland, som sagt, bli påfrestande att ständigt vara till hands. Jag är nämligen medveten om att många av de som söker min hjälp enbart har mig att vända sig till, vilket betyder att om jag inte kan, så sitter de i skiten. Det blir alltså mycket energi som jag behöver lägga på IT-tjänster, även utanför jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.