Lätt kan vara svårt

Även den som är mycket kunnig inom ett område kan vara en idiot inom ett annat. Det är något jag försöker att komma ihåg när någon är okunnig inom IT och ställer de mest konstiga frågor. Vem vet, han eller hon kanske är läkare eller professor i spansk 1600-talslitteratur? Jag menar, hur glad skulle jag bli om någon började betrakta mig som mindre vetande bara för att jag är okunnig inom ett visst specifikt område? Leva och låta leva och allt det där. Men tyvärr verkar det som att det just inom IT-världen finns ett förakt för folk som bara vill att datorn ska fungera och inte bryr sig om hur den fungerar. Det vore lite som att kräva att alla ska kunna reparera sin bil själva.

Ett exempel på detta inträffade nu senast när jag skulle fixa min säng; sänggaveln behövde bytas ut. Något som jag trodde inte skulle bli något större problem, men där hade jag fel. Att bara hitta en som passar är en utmaning. Alla sänggavlar som finns på Trademax hemsida gör en lite vimmelkantig. Först att förstå vad som skulle passa bäst, rent utseendemässigt. Sedan storlekar och att hitta rätt sådan. Jag kände mig rätt så förvirrad faktiskt, även om det ju egentligen mest handlar om att mäta. Slutligen så blev jag också smått oroad över om jag skulle kunna montera sänggaveln själv. Jag hittade iallafall en som jag gillade, den här!

Egentligen så är ju dessa saker inte speciellt svåra, men då jag har så pass begränsad erfarenhet av hantverksarbete så gjorde det ändå att jag kände mig smått handikappad. På samma sätt är det med IT och datorer: även saker som är enkla kan kännas svåra för den som är ovan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *