Nätspionage på hög nivå

Det här är en mycket intressant artikel som jag tycker att ni borde läsa och ta till er av; http://www.dn.se/ekonomi/avancerat-natspionage-avslojat/. Det handlar helt enkelt om hur utsatt vårt data är. I en tid av ett kraftigt ökat användande av digitala tjänster så kommer det också problem som kommer som ett brev på posten. Det kommer alltid att finnas människor som är ute efter att försöka förstöra det som skapas, antingen för att de mest vill visa att de kan, att de tjänar pengar på något sätt på det eller att de står bakom en större agenda som riktar sig mot specifika aktörer.

Nu senast så har ett stort IT-säkerhetsföretag avslöjat ett massivt nätspionage som framför allt har riktat in sig mot regeringar, men också företag och privatpersoner. Det är en avancerad trojan som stått för en mängd olika attacker runt om i världen och det är många som har blivit utsatta. Trojanen är som sagt väldigt svår att upptäcka, och det är samtidigt tydligt att mycket arbete har lagts på att få den så effektiv som den är, där den i princip döljer alla spår som den lämnar.

Lyckligtvis uppdagades denna trojan, vilket gör att man kan bekämpa den. Men det är viktigt att komma ihåg att det här är allt annat än ovanligt. Det finns mängder av skadlig kod ute på nätet och personer som riktar sina attacker åt olika håll. Det blir därför än viktigare att påminna om att vara försiktigt på nätet och se till att göra allt det man kan göra för att skydda sig på bästa sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.