Nya rutiner på jobbet

Det börjar hända saker på jobbet som uppskattas mycket av oss som arbetar här. Som det har sett ut har alla IT-tekniker varit på ständig jour, vilket betyder att vi har behövt att släppa det arbete vi har och fort som tusan sätta oss in i det problemet som har rapporterats in. Det gjorde att våra arbetsdagar har varit väldigt upphackade, och det har såklart påverkat vårt arbete till den grad att vi var betydligt mindre effektiva än vad vi annars skulle kunnat vara.

Anledningen till att det sett ut som det har gjort är att vi ganska få på IT-avdelningen, men det har nu förändrats. Med tanke på att företaget i sig växer, så växer också behovet av IT-tjänster, eftersom fler anställda kräver mer service eftersom fler saker kan gå fel. Det krävdes att vi även gjorde nyanställningar till IT-avdelningen, och in kom två stycken nya personer som gjorde att personalstyrkan känns betydligt mer slagkraftig.

Samtidigt så införde vi en ny form av rutin. Vi har nämligen delat in de anställa i olika arbetslag, vilket betyder att ett arbetslag har ansvaret för att sitta på jour halva dagen, medan det andra arbetslaget kan fokusera helt och fullt på andra arbetsuppgifter. Det har visat sig vara en mycket positiv förändring, för nu kan vi se ett tydligt uppsving i effektivitet. Arbetslaget på jour arbetar såklart med sina vanliga uppgifter när det inte är några problem, vilket gör att arbetsuppgifter ändå inte försummas. Det ser ut att bli ett väldigt trevligt arbetsklimat här hos oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *