Om bloggen

Det här är bloggen som kommer att visa er vardagen ur en IT-teknikers perspektiv. På många sätt kommer det bli en unik upplevelse för er läsare, för IT-tekniker brukar inte vara kända för att kunna skriva, alls. Som jag vet så finns det ingen som besitter skriftens gåva, och i ärlighetens namn så är jag väl inte speciellt bra jag heller. Men jag har ett behov av att få berätta, att få dela med mig av mina upplevelser och hur min bild av verkligheten ser ut. Så förhoppningsvis kommer ni att lära er ett och annat om hur en person som jag ser på världen och händelser i den. Säkerligen kommer ni att märka att vi delar åsikter. Det beror helt enkelt på att jag är en människa, som vem som helst.

Dock har jag mina expertområden, tillika intresseområden. Bara för att man är intresserad av något så behöver inte det betyda att man är expert i ämnet, men i mitt fall så är beskrivningen ganska relevant. Det är inte enbart IT som upptar min vardag och mitt yrkesliv, det är också andra delar som jag brinner mer passionerat för. Visserligen är IT en stor passion, men jag hinner aldrig känna känslan eftersom att det är mitt yrke, vilket i sin tur gör att jag lever i det dagligen och reflekterar mycket sällan över min egen tillvaro. Det är de övriga ingredienserna som sätter mest avtryck i känsloregistret, även om jag verkligen gillar den digitala världen också.

Det är mycket smått och gott som kommer att fylla den här sidan. Jag kommer att tipsa om en del tekniska och digitala nyheter, men det kommer också att bli lite mer personlig från gång till gång där jag berättar om mig själv, vad mina intressen är och vad som fyller min vardag. Det blir förhoppningsvis en spännande blandning som gör det lättare att få en helhetsbild av mig som människa, inte enbart av mig själv i egenskap av IT-tekniker. Jag tror också att det behövs, att visa att vi ”datamänniskor” inte är robotar, utan precis lika mycket människor med känslor som ni är. Kanske kan det ge er en ökad respekt för vårt yrke.