Ska Bing bli ny default för Safari?

bingDet har länge ryktats om att Apple ska säga upp sitt avtal med Google. Som det ser ut idag så använder Apple Google som standardsökmotor i sin egen webbläsare Safari. Avtalet håller på att gå ut och indikationerna som kommer gör gällande att Apple inte har några ambitioner på att förnya det, vilket i sin tur betyder att de är fria att välja en ny form av standard. Som det ser ut nu så är det istället Microsoft och Yahoo som kommer att få äran att ta över sökfunktionen i Safari, och det är givetvis en nådastöt mot Google i sig.

För saken är den att den nya sökmotorn kommer att vara Bing, utvecklad av Yahoo och Microsoft. Den är i jämförelse med Google många mil bakom i utveckling och fungerar inte alls lika bra som Googles sökalgoritm gör. Det hela kommer i sin tur att betyda att människor som använder sig av iPhones för surf, ovetandes kommer att Binga istället för att Googla.

Det här är inte heller det första dråpslaget som Google har fått ta emot. När det gäller webbläsare så finns det defaultsökmotorer, och Mozilla Firefox är en av de som länge har använt sig av just Google. Men det har förändrats nu, men till en början enbart i USA. Firefox kommer alltså även de ha Bing som förstaval för sök, och det är en tydlig indikation på att Googles herravälde håller på att förminskas något, även om det är så att Google ändå sitter på de bästa tekniska lösningarna som finns i dagsläget. Det kommer bli intressant att följa Googles utveckling vidare, för fortsätter den här trenden så kommer vi att se än fler intressenter som kommer försöka ruka på jätten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *